Felsefeye ilgi duyanlar için; Çok satan felsefe kitapları önerileri
Felsefe, varlığın ve bilginin araştırılması anlamına gelir. Bu bilime ilgi duyan insanlar her türlü bilgiyi sorgular ve merak ederler. Hem felsefeyi hem de kitap okumayı sevenler için birkaç güzel eseri inceledik. İşte çok satan felsefe kitaplarından bazıları…

Editör: Özden Özmen
19 Ocak 2021 - 19:00 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 23:02
ÇOK SATAN FELSEFE KİTAPLARI
Sofi’nin Dünyası (Sofie'nin Dünyası)1991 yılında Norveçli yazar Jostein Gaarder tarafından kaleme alınan Sofie’nin Dünyası, 30 milyon adetten fazla basıldı. Çok satan felsefe kitaplarının başında gelen bu yapıt, sadece Norveç’te değil tüm dünya üzerinde ün kazanmıştır.
Kitabın başkarakteri Sofie, bir gün posta kutusunda "kimsin sen?" yazılı bir kart buluyor ve bu sorudan hareket ederek felsefe tarihinde yanıtlanmış tüm sorulara cevap buluyor. Yazarın felsefe alanında yazdığı bu kitap, sadece konusu ile değil anlatım diliyle de okuyucuyu içine çekmeyi başarıyor.
Yazar: Jostein Gaarder
Maya'nın Oyunları - Yanılsama ve Gerçek
Bir Doğu Tanrıçası olan Maya, yanılsamayı temsil eder. Yanılsama duyularımızla oynar. Bazen bilinçli bazense bilinçsiz olarak biz de bu oyuna katılırız. Onu böyle görsek de yanılsama tam anlamıyla olmayan bir şey değildir.
Neden fark etmediğimiz halde Maya’nın yanılsamasını kabul ediyoruz? Bu soruyu yanıtlamak, bir çocuğun neden oyun oynadığını kesin olarak bilmek gibidir. Çocuk, oynadığı oyunun gerçek olmadığını bilse dahi oynamaya, bunu tecrübe etmeye ihtiyacı vardır.
Yazar: Delia Steinberg Guzman
FELSEFE KİTABI ÖNERİLERİ
Özgürlüğe UçuşÇok satan felsefe kitapları önerileri listemizin üçüncü sırasında Filozof Delia Steinberg Guzman’ın Özgürlüğe Uçuş isimli kitabı bulunuyor. Eserde, yazarın “Biz İnsanlar Neden Yalan Söylüyoruz?, İnsan Motivasyonları, Değişim Korkusu, Tekrarlama, Bilinç Durumları Bulaşıcıdır” gibi başlıklar altında toplam 21 psikoloji makalesini bulacaksınız.
Yazar: Delia Steinberg Guzman
Felsefenin Tesellisi
Alain De Botton, tüm zamanların en büyük düşünlerini seçip, bu dahilerin arasında günlük hayata ilişkin bilgece yaklaşımları bir araya getirmiş. Altı bölüme ayrılan kitapta, her bölümde bir filozofun yaşamından ve yazdıklarından yola çıkarak ele alınan sorunlara yer verilmiş.
Yazar, kabul görmemenin tesellisini Sokrates’te, yeterince paraya sahip olmamanın tesellisi Epikürüs’te, düş kırıklığı yaşamanın tesellisini Seneca’da, kendini yetersiz hissetmenin tesellisini Montaigne’de, kırık bir kalbin tesellisini ise Shopenhour’da bulurken, başkalarının yaşantısını kıskanarak acı çekenlere ise Nietzche’yi öneriyor.
Yazar: Alain De Botton
YORUMLAR