Plastik bir çerçeve ile gelen bu yeni telefon 186 gram ağırlığa sahip 18.4 milimetre kalınlıkla geliyor. 6.4 inç ekranı 720 x 1600 piksel çözünürlük destekliyor. Ayrıca bu ekran 90 Hertz resim yenileme yeteneğine sahip ve TFT teknolojisini kullanan bir ekrandır. Yoğunluk değerine baktığımızda 274 inç başı piksel yoğunluğu değeri var. Otomatik parlaklık kontrolü 600 nit seviye çıkabiliyor bu telefonun ekranı Gorilla Glass 5 koruma katmanı ile korunuyor.
Samsung Galaxy A22 Telefon Özellikleri
Samsung Galaxy A22 model cihaz Android 11 işletim sistemiyle çalışıyor Mediatek Helio g80 model 12 nanometrelik bir Yonga Seti ile gelmekte, 2.0 Ghz kanser çıkabilen ana çekirdeği ile beraber toplamda 8 çekirdekli bir işlemcisi var. Bu işlemci Mali g52 ile grafik işlemciyle destekleniyor; sistem 4 GB RAM ve 64 GB dahili alan özelliklerine sahip ayrıca istenirse 1 TB seviyeeye kadar ek hafıza alanı oluşturulabilir. Bu telefonun C Tipi USB girişi, yakınlık ivmeölçer jiroskop ışık sensörü jeomanyetik sensör ve Parmak izi sensörü ile beraber yüz kilidi açma sensörü bulunmaktadır. Arka tarafta 48 mega piksel 2 megapiksel alan derinliği sensörü ile beraber 8 megapiksel geniş açılı sensör ve 2 megapiksel otomatik odaklı Makro lens bulunuyor. Bu cihazın kameraları elektronik video sabitleme full HD özelliğe sahiptir. Ön tarafa yerleştirilen 13 mega piksellik kamera bokeh efekti otomatik odaklama olmadan farklı ek efektlerle geliyor. Samsung Galaxy A22 Bataryası
Telefonun güzel yanlarından biri de Samsung Galaxy A22 cihazının bataryasıdır bu batarya 5.000 miliamper kapasiteye sahip bu şekilde 39 saate kadar konuşma imkanı sunuyor. Ek özelikler arasında FM Radyo özelliği de var kasa renkleri beyaz siyah nane renginde seçilmiş olan bu cihazın fiyatı ise 3.740 TL olarak geliyor. Telefonun daha iyi olabilecek bazı özellikleri olmalıydı, mesela örneğin ekran çözünürlüğü daha da yüksek tasarlanabilirdi. TFT yerine OLED ekran olabilirdi. Esasında pil ömrünün uzaması için başvurulan bu yöntemle yüzde 30 oranında pil tasarrufu olduğu için bu ekran tipinin tasarruf amaçlı seçilmiş olması makul görünebilir. Daha parlak ekran daha fazla enerji harcar.