Shea yağı nedir, faydaları nelerdir?

Saç ve cilt dostu shea yağı hakkında bilinmeyenler... Nedir, nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Shea yağı nedir, faydaları nelerdir?
Editör: Senem Kara
07 Haziran 2021 - 17:00
Afrika Kıtası’nda bulunan Shea Ağacı’nın cevizinden elde edilen shea yağı ceviz olarak adlandırılan kısmın ezilmesi ile elde edilmektedir.
Tropikal bir ağaçtan elde edilen bu yağın renginin fildişi renginde olduğu ancak belli başlı ürünler ile sarımsı bir renge dönüştürüldüğü de bilinmektedir.

SHEA YAĞI NEDİR?

Kozmetik sektöründe nemlendirici krem, merhem veya losyon gibi kullanım alanına sahip olan shea yağı anavatanı olan Afrika’da yemek yağı olarak da tercih edilmektedir.
Kokusu itibari ile hindistancevizi yağını andıran bu yağ aynı zamanda çikolata üretiminde de kullanılmaktadır.
Birçok yağ gibi soğuk ortamlarda katı hale gelen bu shea yağı vücut sıcaklığı ile sıvı hale geldiği için kolaylıkla uygulanabilmektedir.
Derinin nem ihtiyacını karşılayan aynı zamanda cildin dış etkenlerden korunmasına yardımcı olan yağ cilt dostu diğer yağlar ile birlikte kullanıldığında doğal bir bakım kremi haline dönüşmektedir.

SHEA YAĞI NE İŞE YARAR?

Güneş’in zararlı ışınlarından koruyan shea yağı saç bakımında sıklıkla tercih edilmektedir. Saçı besleyen, kırılmaları önleyen, dökülme karşıtı olan yağ aynı zamanda dudak koruyucusu olarak da kullanılmaktadır.

SHEA YAĞI FAYDALARI

1.Sık kullanılan saç bakım ürünlerinden biri olan shea yağı saçların sağlıklı uzamasını sağlamaktadır.
2.Saçların ve cildin canlı ve parlak görünmesine neden olmaktadır.
3.Saçların nem ihtiyacını karşılamaktadır.
4.Cilt kaşıntılarının hafiflemesine yardımcı olmaktadır.
5.Peeling ve maske olarak uygulanmaktadır.
6.Göz altı torbalarının görünümünü azaltmaktadır.
7.Eklem ağrılarına iyi gelmektedir.
8.Akne oluşumunu azaltmaktadır.
SHEA YAĞI NASIL KULLANILIR?
Shea yağı aktarlardan ham bir şekilde satın alınarak kullanıma hazır hale getirilebilmektedir. Pek çok kişinin aktardan alarak saf bir şekilde kullanmayı tercih ettiği shea yağı yukarıda bahsedildiği gibi ezilerek elde edilmektedir.
Cilde ve saça doğrudan uygulanabilecek olan yağ cilde, saça ve saç derisine masaj yolu ile yedirilmeli ve bir süre bekletilmelidir.
Ancak yağı kendi elde etmek istemeyenler için piyasa da birden çok shea yağı içeren kozmetik ürünü bulunmaktadır. Aktif bileşenler ile çok daha etkili hale geldiği bilinen yağın özellikle saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanıldığı bilinmektedir.


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum